Megnyitotta kapuit az Élesztő Ház

Dr. Hidas János az Élesztő Alapítvány és egyben az Élesztő Ház megálmodója és megvalósítója révén nagy hiány kerül pótlásra városunkban, hiszen évek óta nem működik keresztény könyves bolt Tatabányán.

A projekt átfogó és egyben fő célja beindítani és működtetni egy olyan, mindenki számára nyitott, többfunkciós közösségi létesítményt Tatabánya központi helyén, amely az evangéliumot, Isten országának örömhírét hirdeti és közvetíti szolgáltatásaiban és azok tartalmában. Megtalálhatóak mind a hazai és nemzetközi alkotások, szentek életéről, családról, lelki gondozásról, liturgiáról, papi hivatásról, gyermek nevelésről, párkapcsolatról, és életünket alapjaiban foglalkoztató kérdésekről. A boltban kaphatók kegytárgyak valamint különféle bencés kézműves termékek.

Az otthonos kis épület nem csak boltként funkcionál. Az ide érkező családokat társasjátékokkal, míg a beszélgetni vágyókat önkiszolgáló kávéházzal várják. Dr. Hidas János, az alapítvány létrehozója az Élesztő Ház megnyitásakor elmondta, egy ismerőse ötvenedik születésnapját ünnepelve merült fel benne a kérdés, ő vajon mit fog csinálni ötven évesen. Ekkor kezdődött egy belső folyamat, melynek eredményeképpen döntött az Alapítvány létrehozás mellett.

Nagy szeretettel várnak mindenkit baráti beszélgetésre, akár tanácsadásra, elmélkedésre, ami a lelki és belső felüdülést mozdítja elő. Bízunk benne, hogy a ház hívó szava segítséget nyújt abban, hogy a keresztény gondolkodás, a keresztény életvezetés értékei révén nyugodtabb, csendesebb, egymással empatikusabb és segítőkészebb emberekké tudjunk válni.