Meghosszabbítják a bérletek érvényességét

A Tatabánya helyi járatú autóbuszaira érvényes márciusi bérletek érvényességét a T-Busz meghosszabbította április 15-ig. Az áprilisi bérletek május 15-ig lesznek érvényesek.

A T-Busz járatai, melyek az Ipari Parkba közlekednek, egy vonalon egy időben több autóbusszal biztosítják az utasok szállítását, éppen a zsúfoltság elkerülésére. Így egy időben 2-3 jármű is beáll a megállóba, lehetőséget adva az utasoknak arra, hogy egyszerre egy buszon legfeljebb 30-40 utas tartózkodjon egy időben. Mivel folyamatosan érkeznek a jelzések az Ipari Parkból arra vonatkozóan, hogy lassítják a termelést, vagy éppen leállítanak egy-egy szakot vagy az egész gyárat, már ma, hétfőn sem voltak aktuálisak az előző munkanapon rögzített utasszámok.
Az Ipari Parkban működő cégekhez több településről érkeznek a dolgozók, a T-Busz helyi járatain kívül sok vállalkozás látja el a dolgozók szállítását, így minden cég, buszos vállalkozó, település más-más szabályt alkalmaz munkavállalóival, lakóival szemben. Van olyan cég, amely biztosítja dolgozóinak a maszkot és annak viselését az alvállalkozója által üzemeltetett autóbuszon is kötelezővé tette – tájékoztatott Szücsné Posztovics Ilona polgármester.
Az Ipari Park cégeivel folyamatosan egyeztet a város tekintettel arra, hogy naponta változik a gazdaságot, a foglalkoztatást is befolyásoló helyzet. Mai döntés, hogy a Tatabánya helyi járatú autóbuszaira érvényes márciusi bérletek érvényességét a T-Busz meghosszabbította április 15-ig, az áprilisi bérletek pedig május 15-ig lesznek érvényesek.