• Főoldal
  • Hírek
  • Közélet
  • Már a helyi adó-, díj- és illetékfizetés is teljesíthető, lekérdezhető online

Már a helyi adó-, díj- és illetékfizetés is teljesíthető, lekérdezhető online

Elektronikus úton, bankkártyával is teljesíthetjük ezentúl fizetési kötelezettségeinket az önkormányzat felé.

Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0) elnevezésű projekt fejlesztéseinek köszönhetően már a tatabányaiak számára is elérhető az adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségek online lekérdezése és befizetése – tájékoztatott Tatabánya MJV Polgármesteri Hivatala Adóügyi és Behajtási Irodája.

A https://e-onkormanyzat.gov.hu oldalra kattintva az ügyfél a kiválasztott önkormányzathoz tartozó adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségét (pl. helyi iparűzési adó, gépjárműadó, telekadó, építményadó) elektronikus úton teljesítheti, az interneten keresztüli bankkártyás fizetés segítségével.

Az Elektronikus Fizetési szolgáltatás igénybevételéhez KAÜ bejelentkezés (pl. ügyfélkapus azonosító) szükséges, és egy tranzakcióval akár több adószámlán fennálló tartozás is befizethető.

A sikeres fizetéseket követően a bankok által küldött visszaigazoló SMS tartalmára nincs ráhatása a polgármesteri hivatalnak. Az SMS-ben esetlegesen előforduló Budapest városnév a Magyar Államkincstár székhelyére utal, nem a kedvezményezett önkormányzatra – szól a tájékoztató.