Kivitelezési hibákra derült fény a Tatabányai Kollégiumban

Az elsődleges információk szerint kivitelezési hibák miatt kell naponta szivattyúzni a szennyvizet a Tatabányai Kollégiumban.

A nyár végén átadott, egy év alatt 1 milliárd forintból felújított volt MÁV szálló épületében az elmúlt hetekben rendszeresen adódtak hibák a vízelvezető rendszerben. Fekete Miklós alpolgármester az év első munkanapján személyes egyeztetésre, bejárásra hívta az érintett szakembereket az épülethez.

A hibaelhárításban többször is résztvevő ÉDV Zrt. jelezte, hogy a kivitelezés során a csapadékelvezetést és a csatornát két helyen felcserélve kötötték be. Az épületből kivezetett csatorna tartalma nem ér el a gerincvezetékig, folyamatosan dugulást okozva, így amíg a teljes feltárás nem történik meg, naponta kb. 4-6 köbméternyi folyadék szivattyúzására és elszállítására van szükség, ami alkalmanként 20-30 ezer forintba kerül.

Január 6-án, hétfőn délután a kivitelezővel a helyszínen egyeztet az alpolgármester és a városháza szakirodája arról, hogy használat mellett hogyan lehet kijavítani a hibás bekötést, feltárni - a valószínűleg az építkezés közben beszakadt -vezetékszakaszt, felszámolni az ebből adódó kárt.