Isten Éltesse Igó Istvánné Olgi nénit és Ditrich Misi bácsit!

Két tatabányai polgárt keresett fel és köszöntött 90. születésnapjuk alkalmából Szücsné Posztovics Ilona Polgármester asszony aki emléklappal, ajándékkosárral kedveskedett a szépkorúak részére.

Elsőként köszöntötte Ditrich Mihályt, Misi bácsit, aki 1930-ban született Annavölgyben.
Az általános iskolát már Felsőgallán végezte el, 1937-ben költöztek Tatabányára. Középiskolai tanulmányait a Bányaipari technikumban végezte, (mai nevén TSZC Bánki Donát - Péch Antal Szakgimnázium és Szakközépiskola) itt szerzett technikusi végzettséget. Első munkahelye 1944-ben volt az I-III. gépüzemben dolgozott, majd a mészüzemben. Később Nagyegyházára a bányába került. A meglehetősen veszélyes munka hatékonysága a bányamunkások ügyességén, szakképzettségén és lelkiismeretességén múlott. Ezen kemény, nehéz fizikai munkát végezte Misi bácsi is, egészen nyugdíjazásáig.
1952-ben házasodott, felesége 2,5 évvel ezelőtt hunyt el 84 éves korában.  Házasságából 1 lánygyermek született, aki nagy szeretettel gondozza, ápolja édesapját.
Misi bácsi egész életét a munka határozta meg, azt vallja, hogy az idős élet titka az alkotó munka. Mindennapjait olvasással, Tv nézéssel tölti. Azt meséli, hogy nagyon szeretet vezetni, amig egészségi állapota engedte rengeteget vezetett egészen 85 éves koráig.

Szintén 90. születésnapját ünnepelte Igó Istvánné, Olgi néni is, aki Alföldön, Kunmadarason született, 1957-ben költözött Tatabányára. Az iskola elvégzése után a Bánhidai háztartási boltban dolgozott három évtizeden át, egészen nyugdíjazásáig. Nagyon szerette a munkáját, mai napig örömmel mesél róla.
1951-ben ment férjhez, házasságából 2 fiú gyermeke született, akik szeretettel veszik körül az özvegyen maradt édesanyjukat. Kiemelte, hogy számára a legnagyobb örömöt a családja jelenti. Szépkorú hölgy mai napig otthonában él, fiai, unokái és dédunokái is rendszeresen látogatják, gondoskodnak róla, segítik mindennapit.  Olgi néninek egyik testvére  85 éves, másik testvére sajnos már nem él. Elmeséli, hogy nyaranta sokat van Alföldön, Beregfürdön, ahol nagyon szeret lenni, szereti a gyümölcsfákat gondozni. Olgi néni korához képest kiváló egészségi állapotban éli mindennapjait.    

Polgármester Asszony az ünnepeltek családja körében kívánt boldog születésnapot és minden jót az elkövetkezendő évekre.