Isten Éltesse Erzsi nénit!

A hivatal részéről Bereznai Csaba alpolgármester úr köszöntötte a szépkorú Tóth Károlynét, aki nagy örömmel és izgalommal várta szűk családi körben a találkozást.

Erzsi néni mindig aktív életet élt. Négy csodálatos gyermeke született. Férje géplakatos volt, a központi műhelyben dolgozott. Középső fia is ezt a szakmát választotta, tanuló éveitől kezdve 48 éven át ő is itt dolgozott. Másik fia forgácsoló lett, szintén a központi műhelyben tevékenykedett a bánya kötelékeiben építve az akkori Tatabányát. Sajnos férjét és egyik gyermekét korán elveszette. Erzsi néni élni akarása mindennél erősebb, sok mindenen keresztül ment élete folyamán, de minden akadályt bátran vett. Ebben óriási segítséget nyújt számára családja és három gyermeke, aki sosem hagyják magára és felügyelik édesanyjuk egészségét, igyekeznek visszaadni azt a sok jót és törődést, amit sok-sok év alatt kaptak. Mi sem igazolja ezt jobban, mint húsz éve Németországban élő fia, aki rendszeresen jár látogatni édesanyját.

Erzsi néninek egy combnyaktörésből is sikerült felépülnie, amely jól tükrözi a benne rejlő élni akarást. Bár nehezen mozog, memóriája jó. Szeme miatt olvasni már nemigen tud, szívesen tévézik, beszélget, a jó társaságot megbecsüli. Tájékozott és érdeklődő, nyitott személyiség, aki még mindig tud örülni városunk rendezvényeinek, és segítséggel bár, de szívesen részt is vesz rajtuk. Minden nap kijár, fiai viszik, és igényli is ezt. Betegségei ellenére nagy akaraterővel viszi a mindennapokat, bár gondozásra szorul, nem hagyja el magát, erős akaratával újra és újra javulást mutat állapota. Most már az unokák és dédunokák hoznak vidámságot életébe, hiszen népes család veszi körül. Három gyermekének hat unokája, tőlük pedig tizenhárom dédunokája született, így sosem unatkozik az idős hölgy, ha látogatóba érkeznek hozzá.

Kívánunk még hosszú életet és sok-sok egészséget hozzá, hogy a 100. születésnapján is boldogan köszönthessük. Isten étesse Erzsi nénit még egyszer 90. születésnapja alkalmából!