Indul az Által-ér völgyi kerékpárút II. üteme

Kezdődik a tatabányai Erőmű-tó melletti szakasz építése.

A kerékpárút nyomvonala mentén lévő kiskertek, építmények, horgászstégek tulajdonosai, használói számára tájékoztatókat juttatott el a város, illetve Szücsné Posztovics Ilona polgármester és dr. Szennay István aljegyző több alkalommal személyesen is bejárta a területet, tárgyalt a Jó szerencsét Horgász Egyesület vezetőjével. Az elnök a tagok egyetértését tolmácsolta, hiszen mindannyiuk érdeke a környezet szépítése és az út karbantartását eddig önerőből oldották meg.

A 733. 272 millió Forintos támogatással megvalósuló beruházás várhatóan novemberre fejeződik be. A beruházás előkészítésének első lépései között az építési engedélyek megszerzésével párhuzamosan a város rendezte az érintett területek tulajdoni jogát. A kerékpárút II. üteme 1619 méter hosszan, 3 méter aszfalt burkolat és 1-1 méter zúzottkő padkával épül. A kivitelező kijelölte a nyomvonalat, ami több helyen is érinti a kerítéseket, kiskerteket, épületeket. Így a munkálatok megkezdése előtt szükség volt az érintettek tájékoztatására.

A terület megtisztításával május 19-én indul a munka, ami bontással, és a jelenlegi, építésre alkalmatlan fedőréteg leszedésével, elszállításával folytatódik. Az aktuális információkról az érintetteket folyamatosan tájékoztatja a kivitelező és a város a horgász egyesületen keresztül.

A drónfelvételeket a DroneTatabánya készítette.