Folyamatosan fertőtlenítik az autóbuszokat

A T-BUSZ Kft. az utasok védelmében naponta többször takarítja az autóbuszok belső felületeit.

Ilyenkor fokozott koncentrációjú tisztítószert használnak. Éjszakánként a teljes utasteret fertőtlenítik. Védőfelszerelésben végzik a munkát – olyan eszközzel juttatják ki a fertőtlenítőszert, amely biztosítja annak eljutását minden helyre.

Annak érdekében, hogy minél kevesebb ideig tartózkodjanak egy légtérben az utasok, a közlekedési társaság határozatlan időre felfüggesztette az első ajtós felszállás szabályát, így minden ajtón fel- és le lehet szállni. Az autóbuszvezetők részére a korábban biztosított kézfertőtlenítő mellé arcmaszkot is adott a szolgáltató.

A helyi közösségi közlekedést végző autóbuszokon közvetlenül az autóbuszvezetőtől nem lehet jegyet vásárolni. Napi jegy és 10 napos bérlet is váltható mobil applikáción keresztül, de a város négy pontján működő automatából a jegy mellett bérleteket is vásárolhatnak az utasok. Automata működik az autóbusz-állomáson, a kórház megállójában, az Omega Park megállóban és Kertvárosban a lakótelepi Spar üzletnél. Átmeneti időszakra az első ajtós felszállás szabályát is felfüggesztette a T-Busz.

Kérjük, hogy aki erre alkalmas mobiltelefonnal rendelkezik, töltse le a mobiljegy vásárláshoz szükséges alkalmazást a https://mobiljegy.nmzrt.hu/ weboldalról.