Bővülnek az óvodai ügyeleti helyszínek

A vészhelyzet kezdetén meghozott és kihirdetett óvodai ügyeleti rend továbbra is érvényben marad, ügyeleti helyszín bővítéssel.

 

Tisztelt Tatabányai Szülők/Gondviselők!

A gyermekek napközbeni felügyeletével kapcsolatos intézkedésekről szóló 152/2020. (IV. 27.) Kormány rendelete alapján tájékoztatjuk Önöket, hogy Tatabánya városban a vészhelyzet kezdetén meghozott és kihirdetett óvodai ügyeleti rend továbbra is érvényben marad, ügyeleti helyszín bővítéssel (Szivárvány Óvoda, Mésztelepi Óvoda, Kodály Zoltán Óvoda, Benedek Elek Óvoda).

A felügyelt gyermekek számának függvényében az ellátási hely változhat, erről gyermekének óvodavezetője ad pontos információt, ahol ellátási igényét jelzi. 

Az ügyeletet azon, fertőző betegségben nem szenvedő gyermekek számára kell biztosítani, akiknek szülője munkavégzés vagy más ok miatt ezt igényli. Az ügyeletet kiscsoportos formában biztosítják, csoportonként legfeljebb 5 gyermeket látnak el. Az ügyelet az óvodában 5.30-18 óra között működik. (Előzetes igények egyeztetésével.)

A szülőknek az óvodában a hét első ügyeleti napján nyilatkozniuk kell,hogy gyermekük nem szenved fertőző betegségben. A nyilatkozat nyomtatványát az óvodában kapják meg és helyben kell kitölteniük.