Bölcsődék Napja a Városházán

Virágcsokorral, emléklapokkal és elismerő szavakkal köszöntötték a Tatabányai Egyesített Bölcsődék össze dolgozóját a Városházán.

A bölcsődékben végzett munka megbecsült és fontos szerepének elismeréseként az elmúlt tíz évben számos támogatásban részesült a bölcsődei rendszer: 2009-ben elindult a kisgyermeknevelők főiskolai képzése, a pedagógus végzettséggel rendelkező kisgyermeknevelőknek 2016-től lehetőségük van bekapcsolódni a pedagógus életpálya előmeneteli rendszerébe, az OKJ végzetséggel rendelkező kisgyermeknevelők bölcsődei pótlékban részesülnek. Pályázati források váltak elérhetővé, melyekkel a bölcsődék felújítása és létesítése történik országszerte. A Bölcsődék napja alkalmából ünnepséget szerveztek a Városházán, melyen a Tatabányai Egyesített Bölcsődék munkatársai vettek részt. Az ünnepséget Dr. Kancz Csaba Kormánymegbízott Úr nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy mai változó korban egyre nagyobb kihívást jelent a bölcsődei nevelés, hiszen egyre több család számára nyújt segítséget a kisgyermekek bölcsődei elhelyezése, ezáltal pedig a szülők munkába állásának segítése. Schmidt Csaba Polgármester Úr ünnepi beszédében kiemelte, hogy az elmúlt években nagymértékben megnövekedett a bölcsődei ellátásra vonatkozó igény, mely fontos jele a szülői elégedettségnek és a nevelők iránti bizalomnak.

Az ünnepség keretében virágcsokorral és emléklapokkal köszöntötték az éppen  nyugdíjba vonuló kollégákat: Vida Ildikó, Tisch Ágnes, Torma Józsefné, Muszáné Halagyi Erzsébet, Szeiler Jánosné, Boros Gyuláné, Székelyné Rózsahegyi Éva, a gyakorlatukat befejező kollégákat: Bálint Anett, Heringer Dalma, Tóth Magdolna, illetve a pályakezdő fiatalokat: Tóth Mercédesz, Kurecskó Cintia, Somlói Bianka, a bölcsődevezetőket, illetve Farkas Tünde intézmény- vezető asszonyt, mesterpedagógiai minősítésének megszerzéséért, hosszú évek óta tartó, áldozatos munkájának elismeréseként virágcsokorral ajándékozták. Beszédében köszönetet mondott valamennyi bölcsődei nevelésben dolgozó és azt segítő kolléga egész éves, fáradhatatlan munkájáért, és elmondta, hogy „Hiszem, hogy ha valakinek olyan munkája van, amit szeret, egy percet sem kell dolgoznia egész életében. Akkor mosolyogva érkezik meg a munkahelyére minden nap, és sugározni fog róla az érzés, hogy ő jól van, és a környezete ezt fogja visszatükrözni neki.” Az ünnepséget Orbán Gábor a Dallam Alapfokú Művészeti Iskola gitártanárának és tanítványának előadásával zárult.