70. Bányásznapi megemlékezések

Fotóválogatás a 70. Bányásznap alkalmából rendezett megemlékezésekről.

 

Aki esetleg nem tudott ott lenni a 2020. szeptember 4-i, a 70. Bányásznap alkalmából megrendezett központi megemlékezésen a Vértanúk terén, online megnézheti a koszorúzásról készült felvételt a Jó Szerencsét, Tatabánya Youtube csatornán:

https://youtu.be/fY6Vi5dHZXY

 

A megemlékezések délelőtt kezdődtek, Sárberekben a Szent Borbála szobornál, az Erőmű-lakótelepen pedig a Verebély szobornál koszorúztak a körzeti képviselők és Szücsné Posztovics Ilona polgármester.

 

 

 

Délután a Vértanúk terén az OMBKE tagjai megkoszorúzták dr. Gál István bányamérnök mellszobrát. Ezután autóbusszal elindultak az Újtelepi temetőbe, ahol a bányászsírok előtt emlékeztek.

 

 

 

Délután a Bányász fúvószenekar térzenéjét hallgathatta a közönség, majd elkezdődött a központi koszorúzás a Vértanúk terén.

 

 

 

Késő délután az alsógallai József Attila Művelődési Ház előtt emlékezett meg az Alsógallai Baráti Kör egyesülete nevében Schamberger János, a Német Nemzetiségi Önkormányzat nevében Horn-Schamberger Anett, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Bencsik János miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő, Szücsné Posztovics Ilona polgármester és Schmidt Csaba, Alsógalla önkormányzati képviselője.