Földi Imrére emlékezünk

Három esztendeje már, hogy Földi Imre nincs közöttünk. Az olimpiai bajnok súlyemelő 2017. áprilisában, váratlanul hunyt el.

A Nemzet Sportolója nagyon szerette az életet, a lányát és feleségét. Örök szövetségesek Ők, hárman. Kis családja mellett a súlyemelés volt a mindene.

Öt olimpián, tíz világbajnokságon és tizenhárom Európa - bajnokságon szerepelt. Harmincötször javított világcsúcsot. Tizenháromszoros magyar bajnok. A sportág egyik legeredményesebb magyar képviselője, hiszen rajta kívül nincs olyan versenyző, aki közel két évtizeden keresztül a világ élvonalához tartozott. Pályafutása alatt húsz alkalommal állított fel világcsúcsot és ötven alkalommal magyar csúcsot.

Olimpiai emlékérmes, ötszörösen Az év magyar súlyemelője cím viselője, a Halhatatlanok Klubjának és a Súlyemelő Halhatatlanok Klubjának egykori tagja. A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjének, a MOB Olimpiai aranygyűrűjének, a Magyar Örökség díjának, a Köztársasági gyűrűnek és a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség Aranyérdemrendjének tulajdonosa.

Tatabánya Díszpolgára és Sportdíjasa, Ezüst Turul - díjas, a magyar sport Prima Primissima díjasa. 2009 óta az Ő nevét viseli a városi Sportcsarnok.

Földi Imre ma lenne 82 éves.

A város minden évben az utánpótlás és a felnőtt versenyzők számára is meghirdeti a Földi Imre Ösztöndíj Programot. Az idén a járvány miatt a beérkezett pályázatok eredményhirdetése és a Tatabánya Sportjáért díj átadása későbbre csúszik.