Jobb bannerek

Hírek

Boldog születésnapot, Eszti néni!

Egy kedves családi „összeesküvés” szerint óvodai dédiköszöntésre indult volna, de unokája különleges születésnapi meglepetéseként Schmidt Csaba polgármester úr köszöntését fogadta a 2018. február 14-én 80. születésnapját ünneplő Szabó Károlyné Eszti néni.

Szoboravató a Ligetben

2018.02.13. 12:31
Szoboravató a Ligetben

2018. március 21-én, szerdán 15 órakor ismét ünnepelni és emlékezni gyűlünk össze a Ligeti-tó parkjába, ahol ezúttal Szabó Ignác egykori kórházalapító bányaorvos bronz mellszobrát avatják fel.

Több mint 2,6 milliárdból fejlődhet tovább Tatabánya

2018-ban közel 1,2 milliárd forintból folytatódik Tatabányán a nagyszabású bölcsőde- és óvodafejlesztési program, de a gyermekintézmények korszerúsítése mellett gondot fordítanak  az orvosi rendelők felújítására is. Új helyszínre költözik az orvosi ügyelet, míg az alsó- és felsőgallaiak energetikailag teljesen megújult szolgáltatóházakat vehetnek majd birtokba. Kerékpárral is elérhető lesz az ipari park, ahol folytatódik az Üveggyári út kiépítése. Mind a nyolc projket a Terület- és Településfejlesztési Operítív Program keretében valósul meg.  A közel 2,6 milliárd forintos beruházásokról Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő, Vejtey Miklós, Dózsakert önkormányzati képviselője számolt be az egyik fejlesztési helyszínen, az Arany János Óvodánál.

 

Isten éltesse Terike nénit!

2018. február 12-én a Polgármesteri Hivatal részéről Schmidt Csaba Polgármester Úr köszöntötte a 90 éves Sorbán Józsefnét.


 

A nagyadózókat köszöntötték

A város húsz legtöbb adót fizető vállalkozását köszöntötték délelőtt a Városháza dísztermében.

Szőke Mihályné kapta az Évgyűrű díjat

Az elismerést Schmidt Csaba polgármester nyújtotta át a Szépkorúak Bálján a Jászai Mari Színház, Népházban.

Ismét szép korúakat köszönthettünk

A Polgármesteri Hivatal nevében ezúttal a 90. életévét betöltött Izing Mihálynét és Vengrin Józsefné, Manci nénit köszöntötte Turainé John Katalin alpolgármester asszony.

Vigyázzunk az értékeinkre!

 A betörések, lopások során az elkövetők a lehető legkisebb kockázatot vállalva a legnagyobb anyagi haszon megszerzésére törekednek.

Pályázható a Földi Imre Sportösztöndíj, Reménység és Bajnok Program

Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy támogassa és díjazza Tatabánya színeiben kimagasló eredményeket elérő sportolóit. Ennek érdekében idén is kiírásra került a Földi Imre Sportösztöndíj kiegészítve a Földi Imre Bajnok és Reménység programmal.

Módosul a vonat menetrend

A MÁV-START Zrt. tájékoztása szerint módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok április 3. és 27. között a Ferencváros - Kelenföld állomások között  végzett pályakarbantartási munkák miatt.

Stúdium Ösztöndíj a második félévben is!

Havi tizenötezer forintos ösztöndíjat is érhet a legalább 3,0-as átlag a hiányszakmában tanulóknak!

Kivizsgálják a gyermekorvosi ügyelettel kapcsolatos észrevételeket

Az önkormányzat vizsgálat lefolytatására kérte fel a városban orvosi ügyeletet biztosító Inter-Ambulance Zrt.-t egy, a gyermekorvosi ügyelettel kapcsolatos, az interneten útjára indult petíció kapcsán. A kifejezetten egy gyermekorvos kapcsán felmerült negatív tapasztalatokról konkrét bejelentések eddig nem érkeztek a hivatalhoz, ezért nem indulhatott korábban vizsgálat az ügyben.

Kormányzati támogatással épül tovább Tatabánya

Simon Róbert Balázs megyei jogú városok fejlesztésének végrehajtásáért felelős államtitkárt látta vendégül a Városházán Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő, ahol sajtótájékoztató keretében mutatták be, milyen nagyszabású, a megyeszékhelyet élhetőbbé és gazdaságilag még stabilabbá tevő beruházások valósulnak meg Tatabányán a következő években a Modern Városok Program keretében, hol tartanak az előkészületi munkálatok, mi valósult már meg.

Pákai Ernő a Tatabánya Kultúrájáért díjas

A Krajcsirovits Henrik Városi Művészeti Ösztöndíjat idén Laskay Zsuzsa nyerte el.

Közlemény a szavazás helyéről, idejéről és módjáról

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 75. § (1) bekezdés a) és b) pontjai, valamint az országgyűlési képviselők választásán a választási irodák hatáskörébe tartozó feladatok végrehajtásának részletes szabályairól, a választási eredmény országosan összesített adatai körének megállapításáról, valamint a választási eljárásban használandó nyomtatványokról, valamint egyes választási tárgyú rendeletek módosításáról szóló 1/2018. (I.3.) IM rendelet 9. § (1) bekezdésének c) pontja alapján az alábbi közleményt teszem közzé:

Energiatakarékos Megyeháza

Közel 640 millió forintos, elsősorban európai uniós támogatás révén korszerűsödik a Megyeháza épülete.

Új orvosi rendelő épül Újváros szívében
Új, több mint 300 négyzetméteres orvosi rendelő épül – európai uniós támogatással - Újvárosban, a Záray Márta-emlékpark mellett, a Köztársaság útja 30-32. előtti területen. A munkaterületet már át is adta az önkormányzat a kivitelező Nepteus Kft. részére, így hamarosan elkezdődhet az építkezés. Az összesen közel 120 millió forintból megvalósuló beruházás részleteiről Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő és Molnár Tamás, a városrész képviselője számolt be a helyszínen.  
Fényesen csillogó ezüst

Óriási magyar és egyben tatabányai siker született az Energie Verbund  Arenában rendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

Malackodás és farsangi mulatozás Alsógallán

Izgalmas és egyben hagyományőrző program várja a tatabányaiakat január 21.-én szombaton Alsógallán a József Attila Művelődési Házban.

Egy igaz barát és filantróp emlékére

Mély fájdalommal szeretnénk tudatni mindenkivel, aki ismerte, szerette és nagyra becsülte Mrs June Payne-t, azaz JUNE-t, ahogy városunkban Őt legtöbben ismerték, hogy 2018. január 1-jén 90 éves korában végleg távozott közülünk.