Jobb bannerek

Hírek

Tárt kapukkal vár a sport

Az idei év március 15-étől egészen december 15-éig ingyenes sportolási lehetőséget biztosít a Hiszek Benned Sport Program III. Alprogramjának keretében a „Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program” Tatabányán (is).

Magyar Gazdaságért Díjat kapott a megyei kamara elnöke

A nemzeti ünnep alkalmából Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Gazdaságért díjat adományozta Dr. Szerencsés Lászlónak, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének a minisztériumban tartott ünnepségen.

Már fémhulladék is leadható a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés során

Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. fémhulladék (fém italos doboz, konzerves dobozok) begyűjtésével bővíti a házhoz menő szelektív hulladék gyűjtési szolgáltatását.

Vigyázat, csalók járják a várost!

Illetéktelen személyek kérnek pénzt hulladékgazdálkodási szolgáltatásért a város több területén az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint. A szolgáltató felhívja a tatabányaiak figyelmét, hogy a társaság nem végez pénzbeszedési tevékenységet, így kérik a lakosságot, hogy ilyen jogcímen ne fizessenek ki semmilyen összeget készpénzben!

Áprilisban indul a zöldhulladékgyűjtés

Az idei esztendőben áprilistól egészen novemberig tart majd a zöldhulladékgyűjtési időszak Tatabányán, minden hónapban egyszer ingyen elszállítják az összegyűjtött faleveleket, fűnyesedékeket, gyomokat, gallyakat és ágakat.

Isten éltesse Józsi bácsit!

Belusiák József pontosan 90 évvel ezelőtt abban a házban és abban a szobában jött világra, amelyben Schmidt Csaba polgármester úr köszöntötte őt.

Tatabánya idén is bemutatkozott

Március 7-én és 8-án szervezték meg a Papp László Budapest Sportarénában az idei HVG Állásbörzét, amely több mint 200 vállalat bemutatásával hazánk legjelentősebb karrierrendezvénye. Tatabánya már negyedik alkalommal vett részt az eseményen, ezúttal a Becton Dickinson Hungary Kft.-vel és a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-vel közös standot állítva.

Fűtés- és melegvíz korlátozás Újváros egyes területein

A T-Szol Zrt. tájékoztatása szerint 2018. március 12-én, hétfőn reggel 06.00 és este 20.00 óra között a melegvíz-, valamint a fűtési szolgáltatás szünetelni fog Újváros egyes részein.

Szende Lajos is szobrot kapott

A MÁK Rt. egykori vezérigazgatójának bronz mellszobrát Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és az alkotó, a Munkácsy-díjas Győrfi Sándor leplezte le a színház melletti parkban. A mű megszületését a Kölyök Kft. támogatta.

Orvostan- és diplomás ápoló hallgatókat várnak a Szent Borbála Kórházba

A megyei kórház olyan orvostanhallgatókat és diplomás ápolókat vár, akik szívesen töltenék gyakorlati idejüket, később pedig akár rezidens éveiket is a tatabányai egészségügyi intézményben.

Föld órája március 24-én Tatabányán!

A WWF idén március 24-én, szombaton rendezi meg a Föld Óráját. Ezen a napon helyi idő szerint 20.30 és 21.30 között a csatlakozók egy órára lekapcsolják épületeik díszkivilágítását az éghajlatváltozás hatásai ellen való küzdelem jegyében.

Kiváló diákokat jutalmazott a kamara

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székházában csütörtökön két olyan diáknak és felkészítő tanáraiknak adott át elismerést Bencsik János országgyűlési képviselő, akik a 2017-es Szakma Sztár fesztiválon a Tatai-medence térségéből dobogós helyen végeztek.

Szépkorúak köszöntése

John Katalin alpolgármester asszony köszöntötte 95. születésnapja alkalmából Lénárt Mihálynét és 90. születésnapja alkalmából Bögi János Ferencnét.

 

65 millió forintból újul meg a Puskin Művelődési Ház

A Kertvárosi Bányász Művelődési Ház után a bánhidai Puskin Művelődési Ház is megújulhat egy sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően. A mintegy 36,5 millió forintos támogatással megvalósuló energetikai korszerűsítéshez szükséges közel 30 millió forintos önrészt az önkormányzat biztosítja.

Hétvégére újabb havazás és ónos eső várható!

A lassan egy hete tartó zord időjárás az országos meteorológiai előrejelzések szerint nem hagyja el térségünket és a hét végére, újabb havazás és akár ónos eső is várható. Az önkormányzat a közútkezelő társasággal együttműködve folyamatosan tisztítja a csúszóssá váló utakat és a főbb járdaszakaszokat, míg a társasházak megközelítését biztosító járdaszakaszok takarítása a társasházak feladata.

Bűnmegelőzési hírlevél

A technikai fejlődés következtében az Internet a mindennapok része lett.  Használatával könnyebbé, egyszerűbbé tehetjük életünket.  A virtuális tér azonban valós veszélyeket is jelent. Digitálisan tárolt személyes és pénzügyi adataink megfelelő védelem hiányában illetéktelen személyekhez kerülhetnek. Az elkövetők módszerei időről- időre változnak, de az ajánlott biztonsági intézkedések és magatartási szabályok tudatos betartásával jelentősen csökkenthetőek a felmerülő kockázatok.

Újra itt a MOST Feszt!

2018.02.23. 14:07
Újra itt a MOST Feszt!

A Jászai Mari Színházban immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivál 2018. március 21-25. között.

Rehling Konrád szobrával gazdagodott a Liget

Az egykori bányaigazgató bronz mellszobrát Schmidt Csaba polgármester és az alkotó, Böjte Horváth István leplezte le a színház melletti parkban. A mű megszületését a Geotech Kft. támogatta.

Ha tavasz, akkor fesztivál!

Kínálatában és hatókörében is gazdagodott a Tatabányai Tavaszi Fesztivál programja 2018-ban. Ezúttal a tatabányai rendezvények mellett két térségi településen, Tarjánban és Környén is jelentkeznek kulturális programokkal a fesztivál időszaka alatt. 

Boldog születésnapot, Eszti néni!

Egy kedves családi „összeesküvés” szerint óvodai dédiköszöntésre indult volna, de unokája különleges születésnapi meglepetéseként Schmidt Csaba polgármester úr köszöntését fogadta a 2018. február 14-én 80. születésnapját ünneplő Szabó Károlyné Eszti néni.