Jobb bannerek

Hírek

Isten éltesse Terike nénit!

2018. február 12-én a Polgármesteri Hivatal részéről Schmidt Csaba Polgármester Úr köszöntötte a 90 éves Sorbán Józsefnét.


 

A nagyadózókat köszöntötték

A város húsz legtöbb adót fizető vállalkozását köszöntötték délelőtt a Városháza dísztermében.

Szőke Mihályné kapta az Évgyűrű díjat

Az elismerést Schmidt Csaba polgármester nyújtotta át a Szépkorúak Bálján a Jászai Mari Színház, Népházban.

Ismét szép korúakat köszönthettünk

A Polgármesteri Hivatal nevében ezúttal a 90. életévét betöltött Izing Mihálynét és Vengrin Józsefné, Manci nénit köszöntötte Turainé John Katalin alpolgármester asszony.

Vigyázzunk az értékeinkre!

 A betörések, lopások során az elkövetők a lehető legkisebb kockázatot vállalva a legnagyobb anyagi haszon megszerzésére törekednek.

Pályázható a Földi Imre Sportösztöndíj, Reménység és Bajnok Program

Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy támogassa és díjazza Tatabánya színeiben kimagasló eredményeket elérő sportolóit. Ennek érdekében idén is kiírásra került a Földi Imre Sportösztöndíj kiegészítve a Földi Imre Bajnok és Reménység programmal.

Módosul a vonat menetrend

A MÁV-START Zrt. tájékoztása szerint módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok április 3. és 27. között a Ferencváros - Kelenföld állomások között  végzett pályakarbantartási munkák miatt.

Stúdium Ösztöndíj a második félévben is!

Havi tizenötezer forintos ösztöndíjat is érhet a legalább 3,0-as átlag a hiányszakmában tanulóknak!

Kivizsgálják a gyermekorvosi ügyelettel kapcsolatos észrevételeket

Az önkormányzat vizsgálat lefolytatására kérte fel a városban orvosi ügyeletet biztosító Inter-Ambulance Zrt.-t egy, a gyermekorvosi ügyelettel kapcsolatos, az interneten útjára indult petíció kapcsán. A kifejezetten egy gyermekorvos kapcsán felmerült negatív tapasztalatokról konkrét bejelentések eddig nem érkeztek a hivatalhoz, ezért nem indulhatott korábban vizsgálat az ügyben.

Kormányzati támogatással épül tovább Tatabánya

Simon Róbert Balázs megyei jogú városok fejlesztésének végrehajtásáért felelős államtitkárt látta vendégül a Városházán Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő, ahol sajtótájékoztató keretében mutatták be, milyen nagyszabású, a megyeszékhelyet élhetőbbé és gazdaságilag még stabilabbá tevő beruházások valósulnak meg Tatabányán a következő években a Modern Városok Program keretében, hol tartanak az előkészületi munkálatok, mi valósult már meg.

Pákai Ernő a Tatabánya Kultúrájáért díjas

A Krajcsirovits Henrik Városi Művészeti Ösztöndíjat idén Laskay Zsuzsa nyerte el.

Közlemény a szavazás helyéről, idejéről és módjáról

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 75. § (1) bekezdés a) és b) pontjai, valamint az országgyűlési képviselők választásán a választási irodák hatáskörébe tartozó feladatok végrehajtásának részletes szabályairól, a választási eredmény országosan összesített adatai körének megállapításáról, valamint a választási eljárásban használandó nyomtatványokról, valamint egyes választási tárgyú rendeletek módosításáról szóló 1/2018. (I.3.) IM rendelet 9. § (1) bekezdésének c) pontja alapján az alábbi közleményt teszem közzé:

Energiatakarékos Megyeháza

Közel 640 millió forintos, elsősorban európai uniós támogatás révén korszerűsödik a Megyeháza épülete.

Új orvosi rendelő épül Újváros szívében
Új, több mint 300 négyzetméteres orvosi rendelő épül – európai uniós támogatással - Újvárosban, a Záray Márta-emlékpark mellett, a Köztársaság útja 30-32. előtti területen. A munkaterületet már át is adta az önkormányzat a kivitelező Nepteus Kft. részére, így hamarosan elkezdődhet az építkezés. Az összesen közel 120 millió forintból megvalósuló beruházás részleteiről Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő és Molnár Tamás, a városrész képviselője számolt be a helyszínen.  
Fényesen csillogó ezüst

Óriási magyar és egyben tatabányai siker született az Energie Verbund  Arenában rendezett rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

Malackodás és farsangi mulatozás Alsógallán

Izgalmas és egyben hagyományőrző program várja a tatabányaiakat január 21.-én szombaton Alsógallán a József Attila Művelődési Házban.

Egy igaz barát és filantróp emlékére

Mély fájdalommal szeretnénk tudatni mindenkivel, aki ismerte, szerette és nagyra becsülte Mrs June Payne-t, azaz JUNE-t, ahogy városunkban Őt legtöbben ismerték, hogy 2018. január 1-jén 90 éves korában végleg távozott közülünk.

Módosul a vonat menetrend

A MÁV-START Zrt. tájékoztása szerint pályakarbantartási munkák miatt módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok Tatabánya és Oroszlány között.

Elviszik a fenyőfákat

2018.01.03. 08:07
Elviszik a fenyőfákat

A Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 2018. január 8. és 12., illetve január 22. és 26. között összegyűjti a Karácsony után kihelyezett fenyőfákat a városban.

Kié lesz „Az év praxisa a Kárpát-medencében”?

Nyolcadik alkalommal indult útjára „Az év praxisa a Kárpát-medencében" pályázat. Az ajánlásokat 2018. május 10-ig küldhetik be háziorvosukról és a vele dolgozó nővérről!