Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények Szent Teréz Idősek Otthona III. pavilon épületének energetikai korszerűsítése - TOP-6.5.1-15-TB1-2016-00008

A kedvezményezett neve: Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt címe: Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények Szent Teréz Idősek Otthona III. pavilon épületének energetikai korszerűsítése

A szerződött támogatás összege: 63.206.347 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt azonosító száma: TOP-6.5.1-15-TB1-2016-00008

Projekt célja:
A projekt célja a tatabányai Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények Szent Teréz Idősek Otthona III. pavilon energiahatékonyság-központú felújítása.

Az épület földszintes, 1987-ben épült. Szerkezeti kialakítás: Acélvázas tartószerkezet KM tégla kitöltő falazattal, lapostetővel. Az akadálymentes megközelíthetőség jelenleg biztosított. A homlokzati nyílászárók részben fa parapet kialakítással készültek, melyek helyett falazott parapetet kell kialakítani. A lakószobák homlokzati nyílászáróinak konszignálásakor figyelembe kell venni, hogy a katasztrófavédelem előírása alapján – új szerkezet építésekor - a menekítési útvonalat itt kell biztosítani a gyorsabb kiüríthetőség érdekében, ami azt jelenti, hogy 110 cm szélesnek kell lennie, és kifelé kell nyílnia a homlokzaton lévő ajtóknak. Az épületben részleges padlóburkolat csere történt (2010), valamint a tető vízszigetelését cserélték ki (1997). Az épület fűtését távfűtés biztosítja. A „Szemünk fénye program” keretében a lámpatestek cseréje megtörtént (2008).

A korszerűsítés keretében lecseréljük a központi fűtés rendszert – csövezéseket, radiátorokat, szabályozó szelepeket, valamint az elővezetéket is cserélni kellene, hőszigetelt vezetékre, hogy a hőközpont és az épület közötti hőveszteséget is minimálisra mérsékeljük.

A homlokzatot és a tetőt hőszigeteléssel látjuk el, a tetőre új vízszigetelés is kerül. Az épület minden nyílászáróját 3 rétegű, hőszigetelő üvegezéssel ellátottra cseréljük.

A villamos hálózat felújítása tervezett (kivéve lámpatestek), valamint projektarányos akadálymentesítés megvalósítása.

A projekt keretében megvalósítandó teljes energetikai korszerűsítés nagyarányú primerenergia-fogyasztás csökkenést és költségmegtakarítást eredményez, valamint ezen túlmenően jelentős mértékben hozzájárul a CO2 kibocsátás csökkentéséhez.

Megvalósulási helyszín:
2800 Tatabánya, Cseri u. 34.; 2068/172 hrsz.

A teljes projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. március 14.

A projekttel kapcsolatos további információ:
Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala – Stratégiai és Pályázati Iroda
(telefon: 34/515-700 314-es mellék; e-mail: strategiaiiroda@tatabanya.hu)