Sikeresen Tatabányán – Nők a családban és a munkahelyen - EFOP-1.2.9-17-2017-00018

Szerző: Csere, Zsuzsa
A felhívás azonosító jele: EFOP-1.2.9-17.
A projekt megvalósulása: 2018. január 1. – 2020. december 31.
Támogatás mértéke: 198 541 853 Ft
A pályázat kedvezményezettje: mÉrtékadó Nők Társasága

A tatabányai mÉrtékadó Nők Társasága Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával konzorciumban sikeresen pályázott a Nők a családban és munkahelyen című, EFOP-1.2.9-17. kódszámú felhívásra.

Az Európai Szociális Alapból finanszírozott pályázatnak köszönhetően a konzorcium a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeinek összeegyeztetése, a nők foglalkoztathatóságának növelése és az atipikus munkavégzés népszerűsítése céljából részesül a vissza nem térítendő támogatásban.

A projekt keretein belül a mÉrtékadó Nők Társasága vállalja, hogy létrehoz és működtet egy NőKözPontot, amely helyi szervezetként működik, és amelynek célja, hogy segítse, támogassa, információval és tanfolyamokkal lássa el a város és vonzáskörzetében élő nőket.

A családi élet szereplőit, azon belül is kiemelten a nőket célzó szolgáltatások, pl. a munkavállalást segítő szolgáltatások vagy munkáltatói érzékenyítés, tanácsadás segítik a nőket a hétköznapokban, de emellett hozzájárulnak a társadalmi szemléletformáláshoz is.

A munkavállalás, a munkaerőpiacra való visszatérés megkönnyítésével és a munka-magánélet egyensúlyának összehangolásával a családok anyagi helyzete javítható, a munkavállaló anya presztízse, önbecsülése növelhető.

Fontos a résztvevők összegyűjtése, összekapcsolása, képzése, tudásának bővítése. Éppen ezért a helyi foglalkoztató, döntéshozók és a kapcsolódó pályázat nyerteseinek együttműködése elengedhetetlen. A felek együttműködésének javításával az atipikus munkaformák népszerűbbé tehetők, a család és munka összeegyeztetése realizálhatóbbá válik.

Projekttel kapcsolatos további információ a www.mertekadonok.hu/efop webcímen érhető el.