A Puskin Művelődési Ház energetikai korszerűsítése - TOP-6.5.1-15-TB1-2016-00006

A kedvezményezett neve: Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt címe: A Puskin Művelődési Ház energetikai korszerűsítése

A szerződött támogatás összege: 36.488.388 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt azonosító száma: TOP-6.5.1-15-TB1-2016-00006

Projekt célja:
A projekt célja a tatabányai Puskin Művelődési Ház energiahatékonyság-központú felújítása.

Az épület 1978-ban épült. Szerkezeti kialakítás: Monolit vasbeton épület, részben alápincézve. A színpadot és a 200 fős nézőteret magába foglaló épületrész nagyobb belmagasságú, tömege kiemelkedik az épület egyéb részeiből. A főbejáratnál az akadálymentes megközelíthetőség biztosított. A nagyterem mellett a programokhoz rendelkezésre áll még egy 50-100 embernek helyet kínáló helyiség és egy kisterem is. A felépítést követően az alábbi felújítások és állagmegőrzési munkák történtek: a tetőszigetelést 15 évvel ezelőtt javították, a vizesblokkokat 7 évvel ezelőtt újították fel, valamint a homlokzati nyílászárók 90%-át cserélték ki korszerű, hőszigetelt, műanyag nyílászárókra 3-4 évvel ezelőtt. Az épület fűtését 2 db, már elavultnak mondható gázkazán biztosítja - melyek energiafogyasztása jóval nagyobb a mai korszerű kazánokénál -, nagy mennyiségű vizet forgató rendszerrel. A zuhanyzók kivételével melegvíz nincs sem az öltözői mosdókban, sem a WC-kben. A büfében egy régi vízmelegítő szolgáltatja a melegvizet.

A korszerűsítés keretében lecseréljük a központi fűtésrendszert –csövezéseket, radiátorokat, szabályozó szelepeket, valamint kondenzációs kazánokat telepítünk. A homlokzatot és a lapostetőt az energetikai elvárásoknak megfelelő hőszigeteléssel látjuk el, a tetőre új vízszigetelés is kerül. A még hiányzó nyílászárókat 3 rétegű, hőszigetelő üvegezéssel ellátottra cseréljük. A villamos hálózat felújítása is megvalósul (vezetékek cseréje, főelosztó cseréje, kapcsolók, dugaljak cseréje).  A melegvíz vezetékeket kiépítjük a mosdókba és a büfébe. A büfében cserére kerül a vízmelegítő.
A projekt keretében megvalósítandó teljes energetikai korszerűsítés nagyarányú primerenergia-fogyasztás csökkenést és költségmegtakarítást eredményez, valamint ezen túlmenően jelentős mértékben hozzájárul a CO2 kibocsátás csökkentéséhez.

Megvalósulási helyszín:
2800 Tatabánya, Kossuth Lajos utca 4.; 5352 hrsz.

A teljes projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. április 30.

A projekttel kapcsolatos további információ:
Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala – Stratégiai és Pályázati Iroda
(telefon: 34/515-700 314-es mellék; e-mail: strategiaiiroda@tatabanya.hu)