A Bányász Művelődési Otthon energetikai korszerűsítése - TOP-6.5.1-15-TB1-2016-00005

A kedvezményezett neve: Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata
A projekt címe: A Bányász Művelődési Otthon energetikai korszerűsítése
A szerződött támogatás összege: 83.792.884 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt azonosító száma: TOP-6.5.1-15-TB1-2016-00005
 

A projekt célja:
A projekt célja az önkormányzati tulajdonban lévő Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon energiahatékonyság-központú felújítása volt.

Az épületről:
Az épület falazott szerkezetű, vasbeton födémszerkezetű, nagy részben lapostetős, külső vízelvezetésű. A könyvtár feletti rész félnyeregtetős. 1962-ben épült. Az épület nagy része egyszintes, a könyvtár kétszintes, részben alápincézett. Az épület korábban már átesett belső felújításokon, melyek a következők voltak: 2004-ben részleges vizesblokkok felújítás, 2008-ban a „Szemünk fénye” program keretében a világítótestek cseréje, valamint a könyvtár feletti félnyeregtető tetőfedésének felújítása történt meg.

A beruházás keretében:
A mostani korszerűsítés keretében lecserélésre került a központi fűtés rendszer – kazánok, csővezetékek, radiátorok cseréje és szabályozhatóvá tétele.

A homlokzat és a magastető az energetikai elvárásoknak megfelelő hőszigetelést kapott, a lapostetőre új hő- és vízszigetelés is került. A könyvtár feletti lapostető kicserélésre került. A nyílászárókat korszerű 3 rétegű, hőszigetelő üvegezéssel ellátottra cseréltük.

Megvalósult a projektarányos akadálymentesített vizesblokk kiépítése és lépcsőlift beépítése. Megvalósult a villamos hálózat felújítása is. (elektromos vezetékek, főelosztó, kapcsolók, dugaljak cseréje).

A projekt keretében megvalósult energetikai korszerűsítés nagyban hozzájárul az intézmény költség megtakarításaihoz, valamint ezen túlmenően jelentős mértékben hozzájárul az ÜHG kibocsátásának csökkentéséhez.

Megvalósulási helyszín:
2800 Tatabánya, Hadsereg u. 98.; 6817/2 hrsz.

A teljes projekt befejezési dátuma: 2017. szeptember 16.

A projekttel kapcsolatos további információ:
Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala – Stratégiai és Pályázati Iroda
(telefon: 34/515-700 314-es mellék; e-mail: strategiaiiroda@tatabanya.hu)

Archívum